Terug naar overzicht

Een ode aan lokaal muzikaal talent

#WeekvandeBelgischemuziek Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet om de muzieksector een hart onder de riem te steken. Tijdens die week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen, ter ondersteuning van de muzieksector die zwaar getroffen is door de coronacrisis. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal en over alle genres heen: tal van initiatieven staan in de steigers om er samen één grote liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem van te maken. Wat staat er allemaal op stapel voor deze muzikale week? Wij lijsten het voor je op!

Een ode aan lokaal muzikaal talent

Fabric Merch

Draag Belgische muziek een warm hart toe: verwen jezelf met de prachtige Belgische muziek-merchandise. Dankzij Fabric Merch kan je kiezen uit T-shirts en sweaters. Of heb je liever de hippe totebag om je lp-platen in te vervoeren? Vind jouw favoriete merch hier!

Ohlalala.be

Het gloednieuwe muziek platform voor de Belgische muziek. Het platform zal met een knal online gaan op 11 Februari.  Want muziek ontlaadt en laadt op. Met de vraag ‘Welk Belgisch lied hoor jij?’ doet Ohlalala een oproep om een Belgisch nummer in te zenden dat de muziekliefhebber linkt aan een belangrijk moment in zijn/haar leven. Wie een inzending doet op de site laatvanjehoren.ohlalala.be maakt kans op 11 gratis tickets voor livestream-sessies van topartiesten zoals Bart Peeters, Milow en nog zo veel meer. 
https://ohlalala.be

 

 

Botanique

Bij Botanique zullen vanuit verschillende livestream kamers onder andere concerten van Mathilde Fernandez (10/02), David Numwami (11/02), MEYY (12/02) en YellowStraps (13/02) te ontdekken zijn. Volg de virtuele concerten telkens om 19.00 via de Facebookpagina van de Botanique. Vind hier wat er allemaal door zal gaan!

‘BidForLIVE2020’

‘BidForLIVE2020 is een grote muzikale veiling van LIVE2020 samen met veilinghuis Bernaerts. Het steunfonds LIVE2020 verzamelde exclusieve items en belevingen van binnen- én buitenlandse labels, artiesten, concertzalen, clubs, festivals, leveranciers en andere actoren uit de brede eventsector. Op 27 januari 2021 gaat de online veiling  van start met op 12 februari om 20u een live veiling met echte topstukken als apotheose! De opbrengst van de geveilde items gaat integraal naar het steunfonds. Meer info vind je hier.

 

 

Lights For Live

Het sportpaleis organiseert ‘Lights For Live’. Op een virtuele manier weliswaar, want samenkomen om te genieten van muziek is voorlopig nog niet mogelijk. Iedereen met een hart voor livemuziek kan voor twee euro een virtueel zitje kopen in het Sportpaleis. Voor elk verkocht ‘ticket’ gaat er op 14 februari in het Sportpaleis een klein lichtje branden. Alle lichtjes samen vormen uiteindelijk één grote sterke lichtbundel, een teken van solidariteit aan de  livemuziek sector want de opbrengst gaat integraal naar LIVE2020. Koop hier je ticket!

VALENTIJNSACTIE

Om af te sluiten roept VI.BE iedereen op om op 14 februari om 17u mee een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer. Meedoen kan voor het raam, op de stoep of in de voortuin: zolang de hele straat maar – op een veilige manier – kan meegenieten. Op die manier wil VI.BE er met heel wat lokale helden één grote muzikale liefdesverklaring van maken, die over heel Vlaanderen en Brussel weerklinkt.

 
 

 

De allereerste Flanders Folk Awards

Vlaanderen stroomt over van de talenten in het  Folk Genre. Met de Flanders Folk Awards zetten ze de artiesten centraal die potentieel hebben binnen de internationale trad & folk scene. Liefst van al hadden we allemaal de show live zien doorgaan met enthousiast publiek, swingende muziek en een warme sfeer. Door de omstandigheden worden de awards uitgereikt in een online show (Coronaproof) vanuit Handelsbeurs Gent op 11 februari 2021. Hier vind je meer informatie!

 

 

En wat gebeurt er op Ik Koop Belgisch?

Hou onze social media in de gaten, want wij willen van jou en jouw muzikale smaak horen! Jullie favorieten krijgen een plek op onze feed en website! Volg Ik Koop Belgisch op Facebook en Instagram en doe mee!

 

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.