Terug naar overzicht
  • Home
  • Nieuws
  • 10 must-haves voor jouw volgende trip!

10 must-haves voor jouw volgende trip!

Ondanks het wisselvallig weer en de steeds veranderende coronaregels, krijgen we deze zomer toch de kans om van een welverdiende vakantie te genieten. Ga jij in het zuiden van ons Belgenlandje relaxen of is wat cultuur opsnuiven in Italië meer jouw ding? Wat je ook gepland hebt, wij hebben voor jou 10 items van Belgische bodem uitgekozen die jouw vakantiekoffer zeker niet mogen ontbreken!

10 must-haves voor jouw volgende trip!

Rarámuri

Een stevig paar sandalen mag in jouw koffer ook zeker niet ontbreken. Bij Rarámuri kies je een zool uit en combineer je deze met een lint naar keuze. Dit betekent dat je ook meerdere linten kan kopen en je zo je paar sandalen steeds kan customizen; zo zorg je ervoor dat ze altijd matchen met je favoriete bikini’s! De naam Rarámuri komt van de gelijknamige Mexicaanse stam en het betekent ‘degene met lichte voeten’.

Klik hier om meer te ontdekken.

The Break Free

Op een zonnige namiddag aan het zwembad, vergezeld van een lekkere cocktail mag een goed boek zeker niet ontbreken. The Break Free is een dichtbundel geschreven door Sefora Sam, een jonge Congolese dichteres uit Antwerpen. Na haar eerste publicatie in 2016 ‘The Thrill of Victory’  launchte ze in het najaar van 2020 haar nieuwste bundel. De naam zegt het al zelf, Sesa’s The Break Free gaat over het openbreken uit generationele trauma’s en jezelf op die manier helen.

Het boek is hier online verkrijgbaar.

Laurence D’Ari

Om je ogen optimaal te beschermen tegen de zon, heb je natuurlijk een kwaliteitsvolle zonnebril nodig. Hier komt Laurence D’Ari to the rescue! Dit merk is opgericht door de Antwerpse Laurence Bourguignon, die van haar hobby haar job maakte. Zij wil met Laurence D’Ari haar passie voor brillen delen met vrouwen die van een beetje vintage houden met een edgy maar vrouwelijke touch. Belgisch design en Italiaanse topkwaliteit worden hier samengesmolten om jou van een modieuze en tijdloze bril te voorzien.

Ontdek Laurence D'Ari hier.

SeventeenTheBrand

In stijl maar toch comfortabel op het vliegtuig naar jouw droombestemming stappen, wie wil dat nu niet? De SS21 collectie van streetwear label SeventeenTheBrand kan je hier een handje bij helpen. In 2017 opgericht door de Limburgse Mohamed Belghali, blijft 17TB zichzelf keer op keer bewijzen. De collecties bestaan uit t-shirts, accessoires en tracksuits. In vrijwel alle kleuren en maten verkrijgbaar is er dus voor ieder wat wils! Tip: alle stuks zijn unisex. 

Lees meer over het verhaal van SeventeenTheBrand hier.

Raia presents: WORLDWIDE.

Sterrenfotografe Raia Maria-Laura heeft op de prille leeftijd van 25 al heel wat bereikt. Op haar 12e kreeg de Belgo-Italiaanse een camera cadeau, kort hierna ontdekte ze dat fotograferen haar passie was en dan heeft ze de beslissing genomen om hier haar job van te maken. De voorbije jaren was ze steeds te spotten op de Fashion Weeks, ze is vaste tour fotografe van de bekende rapper Russ en werkt veel met artiesten uit de Lage Landen. Eind vorig jaar heeft ze in true entrepreneur style, een fotoboek uitgebracht met een selectie van haar opmerkelijke foto’s. Perfect voor wie een boek op reis wil nemen maar niet te veel wil lezen!

Je vindt het fotoboek ‘Raia presents: Worldwide’ hier.

Borrenberghs

 

Voor wie zich ook op vakantie graag modieus èn ecologisch kleedt, komt het merk Borrenberghs als geroepen. Het dameslabel is in 2020 opgericht door designer Tessa Borrenberghs uit Limburg. De stukken uit Borrenberghs’ collectie zijn gemaakt om steeds 3 waarden te belichamen: duurzaam, tijdloos en luxueus.

Ontdek de laatste Borrenberghs collectie hier.

MaMi's bags

MaMi’s bags: kleurrijke gehaakte tassen waar je makkelijk je strandhandoek of zonnecrème in kwijt kan! Dit label werd in 2020 gestart door Brugse Michelle Debusseré die tijdens de eerste lockdown leerde haken. Oma Martha was hierbij een grote inspiratiebron, zij toonde Michelle hoe alles net in elkaar zat en samen waren ze na de eerste handtas meteen vertrokken. De tassen worden met de hand gemaakt en zijn ook volledig af te stemmen naar eigen smaak. Wil jij een tas met de kleuren van de Belgische vlag of misschien eentje met enkel pastelkleuren? Dat kan bij MaMi’s bags allemaal.

Klik hier om de wereld van MaMi's bags te ontdekken.

Atelier Jean

Om je vakantie outfit helemaal compleet te maken heb je natuurlijk ook wat juwelen nodig. Helemaal hip en trendy zijn nu de sieraden van Atelier Jean. De fonkelende stuks laten zich kenmerken door hun speelse en felle kleuren. Door het gebruik van zoetwaterparels en gouden accenten krijgen de juwelen ook een verfijnde en klassieke touch.

Allen naar hun Instagram pagina!

Kaly Ora

Bij Kaly Ora kan je terecht voor sustainable swimwear in alle kleuren en maten. De badkleding wordt hoofdzakelijk vervaardigd uit ECONYL, een soort gerecycleerd nylon gemaakt van visnetten, overschotten van stoffen en industriële plastic dat in de oceaan wordt teruggevonden. Zo dragen zij hun steentje bij aan het verhelpen van de huidige milieuproblematiek. Met een winkel in Brussel maar ook een online store, is het aan jou de keuze waar jij je zomerse badpak of bikini gaat scoren.

Ontdek Kaly Ora's swimwear via hun website.

Hedgren

Een stevige koffer om al die vakantiespullen veilig van plek A naar plek B (of zelfs C!) te vervoeren, is vrijwel onmisbaar. Hedgren ontwerpt al decennialang koffers en tassen met deze filosofie in hun achterhoofd: ‘make bags that serve the functional needs of everyday life, and make them look good while doing it.’ Daarom hebben wij voor deze vakantie-edit de Hedgren Carve L Ex uitgekozen. Hij komt in 2 verschillende kleuren: grijs en roze, en in verschillende maten.

Shop de Carve L Ex hier.

Blijf op de hoogte van creativiteit van hier.

We beloven je gegevens niet te delen met derden en hanteren strikte gebruiksvoorwaarden zoals omschreven in ons privacybeleid.